Skidor på längden

Mycket närmare skidspåren kan du inte bo än vad du gör när du hyr stuga eller campar hos oss. Spåren går precis utanför campingområdet vilket innebär att du kan ta på dig skidorna vid dörren till stugan och skida dig fram till Billingens fantastiska utbud av längdskidspår.

Här finns en av Sveriges modernaste och längsta konstsnöanläggning med 10 kilometer elbelysta konstsnöspår för både klassiskt och skate, för såväl nybörjaren som elitskidåkaren. Sedan 2013 är Billingen ett Officiellt Vasaloppscenter inom längdskidor. Om du vill åka längdskidor i naturlig snö kan de köra längs Blängsmossen, som är en myr som ligger 300 meter över havet. Här kan du glida genom ett snötäckt landskap och uppleva utsikten, som påminner om det vilda landskapet, annars hittar du bara många timmars bilresa längst norr i Sverige.

När det är bra natursnö i Billingen finns det totalt 35 km välskötta spår 100 meter från stugbyn ligger Billingecentret med uthyrning av utrustning för både utförsåkaren, längdåkaren och för de som vill åka skridskor. Här finns det också omklädningsrum, bastu, vallarum och restaurang.

I Billingecenter finns sportbutik med skiduthyrning och vallaservice hos Träningskonsulten.

Mer information om skidåkning på Billingen!