Sök
Stäng denna sökruta.

Hållbarhet

På Billingens stugby & camping jobbar vi för en hållbar utveckling.

De första tio stugorna på Billingen stugby & camping började byggas redan 1985, därefter utökades anläggningen med flera olika varianter av stugor och senare även vandrarhem. Vi jobbar med ett löpande underhåll av hela anläggningen för att lokaliteterna ska förbli fräscha och hålla i längden.
På servicebyggnadens tak har vi sedan flera år tillbaka solpaneler som försörjer hela servicehuset som rymmer duschar, kök, tvättstuga med det varmvatten som går åt under den ljusa delen av året. I servicehus och på vandrarhem finns även snålspolande duschmunstycken, något som vi tittar på att även sätta in i stugorna när vi hittar rätt modell.
I stort sett all belysning vi använder är numera av led modell.
Inom området transporterar vi oss med en eldriven ”golfbil” både för att spara på benen och miljön.
De flesta reparationer som behöver göras utför våra egna vaktmästare men behöver vi anlita hantverkare anlitar vi helst lokala hantverkare och väljer i största möjliga mån lokala leverantörer. Personalen som jobbar hos oss bor i huvudsak i närområdet.
Vi jobbar aktivt med vår ekonomiska lönsamhet då den är viktig för att kunna investera i framtiden både vad gäller personal och hållbara lösningar.