Se & göra

Skidor på längden

Bo precis intill skidspåret!

Utförsåkning på Billingen

Släng dig utför Billingens kant!

Kul på is!

Piruett på Billingens isbana!

Billingen Skövde

Billingen ligger på samma breddgrad som södra Dalarna klimatmässigt. På toppen av Billingen kan det vara ett vinterparadis medan det regnar i Skövde stad bara 3 km härifrån. Här kan du njuta av vinterns alla möjligheter som längdskidor, utförsåkning, skridskoåkning eller varför inte en tur i pulkabacken. Som officiellt Vasaloppscenter kan Billingen i Skövde erbjuda fina skidspår av olika karaktär. Här finns inte mindre än 35 km preparerade längdskidspår, varav 10 km är konstsnöspår.

Jobba hemma på Billingen!

Kombinera arbete med skidåkning hos oss!

Vinterparadis på Billingen

Psst! 20% rabatt vid privatbokningar!

Vandra i varierad natur

Man behöver inte åka långt för att uppleva fantastisk och varierad natur. Här i på Billingen och i Skaraborg får du en otrolig variation. Inom 1 timmes bilfärd kan du uppleva allt ifrån Vänerskärgårdar och kustlandskap till platåberg och en böljande rullstensås. Läs mer under de olika vandringspaketen vi erbjuder.

Vandringspaket Billingen

Vandra i varierad natur på Billingen

Vandringspaket Skaraborg

Upptäck Skaraborgs olika vandringsleder

Vandringspaket Trollstigen

Vandra utmed Trollstigen på Billingen

Skogsmulleriket

Visste du att Skogsmmulle och hans vänner bor här?

Hundvänliga Billingen

Njut av naturen på Billingen tillsammans med din fyrfota vän!

Billingetrollets trollstig

Varje morgon innan solen går upp vandrar Billingetrollet på sin egen trollstig. Billingetrollet är en skygg varelse som lever och bor bland granar i skogen och ibland i sin grotta i Skogsmulleriket. Trollet har lämnat uppgifter utmed stigen som spännande och roliga aktiveter. Starten till trollstigen är ca 200 meter från campingområdet vid "Strupen" intill parkeringen vid Billingebadet. För att hitta runt trollstigen följer du de gula banden. Den trolska stigen är 2,6 km och går ej att gå med barnvagn då den är kuperad. Ladda ned appen Skövde streetmuseum eller ta ett startkort i brevlådan vid start för att få ta del av skatten i Billingetrollets grotta!

Kul på hjul!

Testa Billingen Bikepark, ett äventyr för både stor och liten!

Löpning eller trailrunning?

Välj själv, här finns både
spår & stigar!

Höghöjdsbana!

Klättring på hög höjd, snart finns möjligheten på Billingen!