Sök
Stäng denna sökruta.

Vandra utmed Trollstigarna

Trollstigen är egentligen tre olika vandringar som man kan välja mellan. Den kortaste är på 2,6 kilometer och är anpassad för att barn ska få en upplevelse utmed leden och olika uppgifter att lösa. Här är Billingetrollet din guide. De andra lederna lämpar sig bättre för vuxna eller större barn.

Den trolska stigen på 2, 6 km
På den korta turen får du en trolsk upplevelse för hela familjen medinslag av spännande aktiviteter. Här passerar du genom den pittoreska Rhododendrondalen och vandrar igenom ett närmast djungellikt landskap nedanför Billingens kant. På vägen passerar du spår från gamla tvättinrättningar intill den porlande bäcken. Leden lämpar sig inte att gå med barnvagn.

Den vidunderliga vandringen på 8,1 km
Vill du ha en vidunderlig upplevelse vandrar du mellanturen och får utöver Rhododendrondalen uppleva de ståtliga diabaspelarna och den majestätiska utsikten vid Ryds grottor på Billingens östra sida.

Den historiska leden på 12,4 km
På den långa turen får du utöver en historisk upplevelse njuta av Ryds ängar och de vackra ädellövskogarna nedanför Billingens brant. Här kan du också utforska de fantastiska ravinerna där berglagren ger sig till känna och se spår av den gamla hålvägen som en gång ledde uppför berget till den gamla fornborgen Ymsingsborg.

Trollstigen info